error 193RSS

2 replies

Last post Aug 12, 2013 08:43 AM by nmisupport

  • error 193

    Aug 09, 2013 02:54 PM|nmisupport|LINK

    IIS 6 with Plesk Panel; geting error 193 when trying to go to view my php info file ina browser. We have an existing php 5.2.6 installation on server and did not want to touch it so we didn't break other web sites. We need php 5.5 for one domain. So created new folder and uploaded php5 files and folders to it. Did manual install of fastcgi files. Am changing the settings for the one domain in IIS.

    Was getting an error 5; removed the domain via plesk panel; then added it back in via Plesk panel. Web log for domain just shows 500 error as follows. I've tried Process Monitor but can't see error related to this domain or to the process. Any ideas would be greatly appreciated.

    Domain Statistics www log:

    2013-08-09 18:38:19 W3SVC18022 SLK 64.246.3.2 GET /info.php - 80 - xxx.xxx.xxx.x HTTP/1.1 Mozilla/5.0+(Windows+NT+6.1;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/28.0.1500.95+Safari/537.36 - - domainname.com 500 0 0 968 335 140

    --------------------------------------------------------------------------------------

    C:\WINDOWS\system32\inetsrv\fcgiext.ini :

    [Types]
    php=PHP
    [PHP]
    ExePath=C:\Program Files\SWsoft\Plesk\Additional\PHP55\php-cgi.exe
    Arguments=-c "C:\Program Files\SWsoft\Plesk\Additional\PHP55\php.ini"
    EnvironmentVars=PHPRC:"C:\Program Files\SWsoft\Plesk\Additional\PHP55"

    Application Extension Mapping for just the one domain is

    C:\WINDOWS\system32\inetsrv\fcgiext.dll 

    Extension is .php

    All verbs

    Script Engine checked

    Verify file exists checked

    --------------------------------------------------------------------

    php.ini file is located in C:\Program Files\SWsoft\Plesk\Additional\PHP55

    --------------------------------------------------------------------

    Error Details on Browser:

    FastCGI Error
    The FastCGI Handler was unable to process the request.
    Error Details:
    Error Number: 193 (0x800700c1).
    Error Description: Unknown Error
    HTTP Error 500 - Server Error.
    Internet Information Services (IIS)

  • Re: error 193

    Aug 11, 2013 10:10 PM|kctt|LINK

    Which Plesk version do you use?

    You can open a support ticket with Plesk support. They are pretty good at getting the job done.

  • Re: error 193

    Aug 12, 2013 08:43 AM|nmisupport|LINK

    Plesk 8.6; Their standard procedure expects that we are upgrading php 5.2.6 to 5.3. We really wanted to have a separate 5.3 so we didn't break any sites that are working just fine now on 5.2.6.