We are excited to announce that the IIS.NET Forums are moving to the new Microsoft Q&A experience. Learn more >

Urls start with "/" is broken links error in reportsRSS

5 replies

Last post Apr 07, 2011 03:03 PM by HCamper

  • Urls start with "/" is broken links error in reports

    Jan 11, 2011 09:57 AM|yucelakpinar|LINK

     

    <div class="post-text">

    Hi, in my Asp.Net MVC web project i always use anchors url as

    <a href="/xxxx"></a>

    which is making my urls working good. output is like below

    <a href="www.mydomain.com/xxxx"></a> if in host

    <a href="localhost/xxxx"></a> if in development

    I am using Search Engine Optimization Toolkit for finding errors in my webpage.

    What I see in results is "broken hyperlinks". When I looked to the results link that start with "/xxx" is not like "domain.com/xxx" seo toolkit sense url like "domain.com/currentpage/xxx".

    What is the problem is in here?

    Am I doing wrong with writing links start with "/" ? Is it wrong?

    </div>

    URL seo-toolkit:asp.net mvc

  • Re: Urls start with "/" is broken links error in reports

    Jan 11, 2011 10:18 AM|HCamper|LINK

    Hello,

    Question for the <a href="/xxx" mce_href="/xxx"></a> what does this code mean?

    To the local server the folder is located at C:/inetpub/wwwroot/xxx and all files are absolute reference.

    To the remote server the location <a href=http://mydomain/xxxx"></a> is the server and absolute reference.

    The basic problem is all the absolute references have to be relative links.

    If you have more questions post to this thread.

    Martin :)

    Windows and Linux work Together IT-Pros
    Community Member Award 2011
  • Re: Urls start with "/" is broken links error in reports

    Jan 14, 2011 07:03 AM|HCamper|LINK

    Hello,

    Have you resolved the problems for where the folders are and the links

    to them?

    Post results & questions to this thread.

    Martin :)

    Windows and Linux work Together IT-Pros
    Community Member Award 2011
  • Re: Urls start with "/" is broken links error in reports

    Apr 03, 2011 11:07 PM|mktalam|LINK

     

    webpage "mypage.aspx" is in a path "root/site/folder/mypage.aspx"

    mypage.aspx has href link in it "/page1.aspx" 

    SEO toolkit is reading the above link as "root/site/folder/page1.aspx" - reporting broken link, which is wrong.

    The actual path is "root/page1.aspx"

    IIS server recognize "/" as root path, but the SEO is not reading in that way - How to resolve this issue?

     

     

     

  • Re: Urls start with "/" is broken links error in reports

    Apr 07, 2011 02:47 PM|yucelakpinar|LINK

    Hi, My problem is gone, but i don't how. Maybe i made a mistake before. Now all links, images in my website uses site root relative path and SEO doesn't show any error about that.

  • Re: Urls start with "/" is broken links error in reports

    Apr 07, 2011 03:03 PM|HCamper|LINK

    Hello,

    Long time no see ( ^ ^ ). Glad you finally got basic issue fixed.

    There is no real magic for fixing problems like this just follow the dot "." and walk the path to the files.

    You just need to use correct slashs,short file names, and not create folders that can not be found.

    I hope your SEO reports look good.

    Martin

    Windows and Linux work Together IT-Pros
    Community Member Award 2011