We are excited to announce that the IIS.NET Forums are moving to the new Microsoft Q&A experience. Learn more >

classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!RSS

14 replies

Last post Jun 17, 2008 09:35 AM by attiajos

  • classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Feb 07, 2007 11:02 AM|reisel|LINK

    hello.

    i build up some sites on the xp pro iis. and i just upgraded to windows vista with iis 7,

    in the stat i hade a problem openning the local host but that i manneged to fix. and now all of my HTML pages are working. but my asp pages don't load. and i have this page:

     

    Info icon

    The website cannot display the page

     HTTP 500 <div class=divider></div>
     

    Most likely causes:

    • The website is under maintenance.
    • The website has a programming error.
     

    What you can try:

     

    Refresh the page.

     

    Go back to the previous page.

     

    More information More information

     

    now pleaseee help me! i need to hand it in next week.

    p.s

    my web is only simple asp and html. and accesse data base.

    thnks.

    daniel

    iis 7 asp vista classic

  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Feb 08, 2007 08:19 PM|thomad|LINK

    Reisel,

     Are all ASP pages broken or just the ones that access the Access database?

    Can you try if this simple ASP script works (should show the current time)?

    <%=Now%>

    If only the Access ASP pages are broken try the following command:

    %windir%\system32\inetsrv\appcmd set config -section:system.applicationHost/applicationPools -applicationPoolDefaults.processModel.loadUserprofile:false

    Hope this helps.

    Thomas Deml
    Group Program Manager
    Internet Information Services
    Microsoft Corp.
  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Feb 09, 2007 10:57 AM|reisel|LINK

    dude!!

    you rock!!

    thnx .. all good now:)

  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Feb 09, 2007 06:55 PM|reisel|LINK

    okay now every thiong works.

    but if i got an error the explorer 7 doesn't show me the error or the line like the old explorer did// do you know how to fix this problem?

    thnx man:)

  • bills bills

    415 Posts

    Microsoft

    Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Feb 09, 2007 07:07 PM|bills|LINK

    Hi Reisel -

    This is a default setting change in IIS7 to keep debug information more secure.  You can enable ASP debug information in the Inetmgr admin tool by browsing to the "ASP" feature and changing the "Send Errors To Browser" setting to "true".  (you can find that setting by expanding compilation, and then expanding debugging properties).

    Here is an image to help out:

    Click here for a full size image. 

    You can also set this globally, on the cmd-line, by running the following command:

    \Windows\System32\inetsrv>appcmd set config -section:asp -scriptErrorSentToBrowser:true

    good luck!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Bill Staples
    Product Unit Manager, IIS
    blog: http://blogs.iis.net/bills
  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Feb 10, 2007 03:21 AM|reisel|LINK

    tnx for the comment,

    but i cant see the error/ only the regular:

    The website cannot display the page

     HTTP 500 <div class=divider></div>
     

    Most likely causes:

    • The website is under maintenance.
    • The website has a programming error.
     

    What you can try:

     

    Refresh the page.

     

    Go back to the previous page.

     

    More information More information

    <div class=infoBlock id=infoBlockID style="DISPLAY: block">

    This error (HTTP 500 Internal Server Error) means that the website you are visiting had a server problem which prevented the webpage from displaying.

    For more information about HTTP errors, see Help

    </div>

  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Feb 11, 2007 04:01 PM|thomad|LINK

    Reisel,

     Read my last blog post on http://blogs.iis.net/thomad. Setting scriptSentToBrowser:true should fix the problem for now.

     Thomas

     

    Thomas Deml
    Group Program Manager
    Internet Information Services
    Microsoft Corp.
  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Feb 25, 2007 04:51 PM|MancoJoe|LINK

    When i attempt to run these commands i get  a Cannot read configuration file error. I am loged in as an admin account too. Any suggestions?
  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Feb 25, 2007 10:09 PM|qbernard|LINK

    You need to run the command prompt in elevated mode, right mouse as select 'run as administrator', then execute the command...
    Cheers,
    Bernard Cheah
  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Mar 13, 2007 04:39 AM|jbeck22|LINK

    I ran the commands listed above and some of my asp pages are working, but then again some aren't.  My page is giving the same errors as above.

     

    any other advice would be great! 

  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Mar 15, 2007 03:10 PM|thomad|LINK

    Can you try to narrow down the problem and send some sample code?

     

    Thomas Deml
    Group Program Manager
    Internet Information Services
    Microsoft Corp.
  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Jun 13, 2008 09:44 PM|sherryqueen31|LINK

    Hello thomad,

       I just happend to see your help comment in here, while searching for help as same as Reisel. You did a great job in analysing and trouble shooting. However in my case the <% = Now%>  is working fine. What I did is I make a separate asp with just <%now%> as you suggested and it worked fine. So I copied the other command line you mentioend <%windir%system..... into my orginal asp page with the database connection codes.  I wasn't very clear anyway where to put those code. So I added to the the datebase connection asp page and it didnt' work. Could you please tell me where do I add this   "%windir%\system32\inetsrv\appcmd set config -section:system.applicationHost/applicationPools -applicationPoolDefaults.processModel.loadUserprofile:false"

     Your help is greatly appreciated.

     

      Thank you.

    Sherry


     

    ASP-VISTA HELP

  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Jun 13, 2008 09:50 PM|sherryqueen31|LINK

    Reisel,

       Yes he did a good job. But I dont' know where to add those codes he listed. Could you help me if you fixed the problem you coudl probably help me . Thanks

    Sherry

  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Jun 13, 2008 09:52 PM|sherryqueen31|LINK

    I just posted an error msg for your help on vista and asp. I forgot to include my email address so you may email me. My email address is sherryqueen31 at yahoo dot com.  Thanks

  • Re: classic asp on iis 7 windows vista ultimate- help please!!!!!!!

    Jun 17, 2008 09:35 AM|attiajos|LINK

    reisel, you need to go into Internet Options in IE7 or control panel, and under the Advanced tab you'll see an option that says "Show friendly HTTP error messages". uncheck this option, and you'll get the asp debug messages.