We are excited to announce that the IIS.NET Forums are moving to the new Microsoft Q&A experience. Learn more >

Remote management error. Could not connect, underlying connection closed [Answered]RSS

2 replies

Last post Mar 01, 2021 01:33 PM by elitenetdk

‹ Previous Thread|Next Thread ›
  • Remote management error. Could not connect, underlying connection closed

    Feb 26, 2021 05:23 PM|elitenetdk|LINK

    Hi there.

    Suddenly on three different computers the "connect to site" in remote management doesnt work.

    It says
    "Could not connect to computer

    The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a send".

    Whats going on?

    I am running windows 10 enterprise 20H2.

  • Re: Remote management error. Could not connect, underlying connection closed

    Mar 01, 2021 02:34 AM|Brucz|LINK

    Hi elitenetdk,

    It is possible that certain protocols of SSL or TLS in the server are disabled and the connection is closed. You need to check the version information of .NET and SSL or TLS being used. Then enable the correct version.

    The general guideline:

    1. .NET4.6 and above: TLS1.2 is supported by default.
    2. .NET 4.5: TLS 1.2 is supported, but it’s not a default protocol.
    3. .NET 4.0. TLS 1.2 is not supported, but if you have .NET 4.5 (or above) installed on the system then you still can opt in for TLS 1.2 even if your application framework doesn’t support it.
    4. .NET 3.5 or below. TLS 1.2 is not supported (*) and there is no workaround. Upgrade your application to more recent version of the framework.

    Best regards,

    Brucz

    .NET forums are moving to a new home on Microsoft Q&A, we encourage you to go to Microsoft Q&A for .NET for posting new questions and get involved today.
  • Re: Remote management error. Could not connect, underlying connection closed

    Mar 01, 2021 01:33 PM|elitenetdk|LINK

    Hi there Brucz
    Thanks for the reply. You are right, it was a problem with the TLS.
    My host issued a reg fix:

    Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319] "SchUseStrongCrypto"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319] "SchUseStrongCrypto"=dword:00000001

    Thanks.

‹ Previous Thread|Next Thread ›