ARR open IIS 401 errorRSS

4 replies

Last post Feb 21, 2020 08:54 AM by WilsonShen

  • ARR open IIS 401 error

    Feb 20, 2020 06:29 AM|WilsonShen|LINK

    Dears,

    My colleague create a new server TEWBIWEBVM04 and I want to add it to my new ARR Server TWBIAP02 with dns alias name APLANNING.

    But if I open http://aplanning . It will poput a login window and after 3 times retry.

    It show a http 401 unauthorized error .

    And If I open http://TWBIWEBVM04 is worked!

    And I try to remove TWBIWEBVM01 from webfarm and add my fresh server C01010099.

    The http://aplanning worked!

    I need your help tell I what;s wrong with TWBIWEBVM04

    Thanks,

    Wilson

  • Re: ARR open IIS 401 error

    Feb 20, 2020 08:39 AM|Yuk Ding|LINK

    Hi WilsonShen,

    It sounds like kerberos authenication failed after joining ARR server. Please post your ARR and windows authentication configuration on all IIS servers.

    Best Regards,

    Jokies Ding 

    Yuk Ding

    MSDN Community Support
    Please remember to "Mark as Answer" the responses that resolved your issue.
  • Re: ARR open IIS 401 error

    Feb 20, 2020 09:34 AM|WilsonShen|LINK

    Hi Yuk,

    Thank for your kindly support ! 

    My ARR server "Server" and "Default Web Site" Setup

    And my C01010099 Server config  ( Chinese language windows server )

    - ASP.NET 模擬 ==> ASP.NET Impersonation => Disabled

    - 表單驗証 ==> Forms Authentication  ==> Disabled

    - 匿名驗証 ==> Anonymous Authentication == > Enabled

    But the TWBIWEBVM04 server I just destroy and rebuild it this afternoon .   :-( 

    Meanwhile, I try to add a exist windows server 2008R2 IIS server " TWBIWEBVM01" (Chinese version too! )  to this webfarm .  still 401 error !

    TWIBWEBVM01 IIS setup

    Regards,

    Wilson

  • Re: ARR open IIS 401 error

    Feb 21, 2020 07:15 AM|Yuk Ding|LINK

    Hi Wilson,

    I got 403 error from your image. Could you replace the share link so that I can help you check your configuration.

    Best Regards,

    Jokies Ding

    Yuk Ding

    MSDN Community Support
    Please remember to "Mark as Answer" the responses that resolved your issue.
  • Re: ARR open IIS 401 error

    Feb 21, 2020 08:54 AM|WilsonShen|LINK

    Hi Yuk,

    Thank for your kindly support.

    I'd found the root cause .

    My colleague had active TWBIWEBVM04  IIS Server's  "DIGIEST authentication" !

    https://forums.iis.net/p/1249882/2159346.aspx?Re+Default+Web+Site+cannot+start+without+binding+hostname

    After uninstall IIS to factory Default. And reinstall IIS.

    And add TWBIWEBVM04 to webfarm. 

    It continue normally !! 

    Regards,

    Wilson