IIS Reinstallation Failure [Answered]RSS

7 replies

Last post Feb 12, 2009 11:06 PM by PowerPCid

  • IIS Reinstallation Failure

    Mar 19, 2008 07:05 PM|objxs|LINK

    Well, I upgraded to SP1 last night.  This morning, I noticed that WAS could not be started, though I foolishly didn't write down the error number.  I uninstalled IIS and WAS which was successful.  However, every attempt install has produced errors and has rolled back.  One side note here, if I postpone the restart, IIS is operating, but it will always rollback and uninstall when I reboot.  I have attempted to clear out my inetsvr directory, but with no success.  In my iis7.log, I get the following error:

     [03/19/2008 14:25:17] [ ***** IIS 7.0 Component Based Setup ***** ]
    [03/19/2008 14:25:17] "C:\Windows\System32\inetsrv\iissetup.exe" /install W3SVC
    [03/19/2008 14:25:18] < !!FAIL!! > SERVICE_CONTROLLER::StartNamedService W3SVC result=0x8007042c
    [03/19/2008 14:25:18] < !!FAIL!! > Install of component W3SVC result=0x8007042c
    [03/19/2008 14:25:18] < !!FAIL!! > COMPONENT::ExecuteCommand result=0x8007042c
    [03/19/2008 14:25:18] [ End of IIS 7.0 Component Based Setup ]

     

    In my CBS.log, there is the following error as well:

     2008-03-19 16:55:32, Info                  CSI    00000488@2008/3/19:21:55:32.664 CSI Advanced installer perf trace:
    CSIPERF:AIDONE;{b2c4b9d9-acec-4e45-999d-992c5ff291a0};(null);7736142
    2008-03-19 16:55:32, Error                 CSI    00000489 (F) Failed execution of queue item Installer: Licensing ({b2c4b9d9-acec-4e45-999d-992c5ff291a0}) with HRESULT HRESULT_FROM_WIN32(1084).  Failure will be ignored: The failure was encountered during rollback; installer is reliable (2)[gle=0x80004005]
    2008-03-19 16:55:32, Info                  CSI    0000048a End executing advanced installer (sequence 369)
        Completion status: S_OK

     I'm at my wits end to figure out something else to try.  Can anyone be of any assistance?  Thanks.

     
    Nathan

     
    P.S.My log files are available at: http://www.radicalwacko.com/logs.zip

     Thanks again.

     
    P.P.S: I'm running Vista Business

     

  • Re: IIS Reinstallation Failure

    Mar 19, 2008 07:39 PM|HSeiler|LINK

    It sounds as if WAS is failing to start. In command prompt run:

     sc query was

    if WASis not started run:

    sc start was

    If it fails to start go to system event log and look for events from WAS.

    Henry Seiler
    Program Manager
    IIS Deployment
  • Re: IIS Reinstallation Failure

    Mar 19, 2008 08:19 PM|objxs|LINK

     Thanks for the quick response.  The problem is that WAS isn't installing at all.  Based on your advice, I attempted to just install the WAS ProcessModel on it's own which failed.  I check the log again and here is the error I'm now finding in the cbs.log file:

     

    2008-03-19 19:03:53, Error                 CSI    00000107 (F) Failed execution of queue item Installer: Generic Command ({81a34a10-4256-436a-89d6-794b97ca407c}) with HRESULT HRESULT_FROM_WIN32(14109).  Failure will not be ignored: A rollback will be initiated after all the operations in the installer queue are completed; installer is reliable (2)[gle=0x80004005]
    2008-03-19 19:04:01, Info                  CSI    00000108 End executing advanced installer (sequence 61)
        Completion status: HRESULT_FROM_WIN32(ERROR_ADVANCED_INSTALLER_FAILED)

    You can see the complete log at: http://www.radicalwacko.com/cbs.zip

    I'll poke around for some explanation of the error, but I figured I would post first to see if anyone has an obvious answer. 

     
     

  • Re: IIS Reinstallation Failure

    Mar 19, 2008 08:45 PM|objxs|LINK

    Apparently this error has something to do with the IIS shared libraries.  One line above the posted error message:

    2008-03-19 19:25:05, Info                  CSI    00000106@2008/3/20:00:25:05.627 CSI Advanced installer perf trace:
    CSIPERF:AIDONE;{81a34a10-4256-436a-89d6-794b97ca407c};Microsoft-Windows-IIS-SharedLibraries, Version = 6.0.6001.18000, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral;4718423

     Still lost, but hopeful.

     

    Nathan
     

  • Re: IIS Reinstallation Failure

    Mar 19, 2008 08:52 PM|anilr|LINK

    \Windows\iis7.log should have more information.

    Anil Ruia
    Software Design Engineer
    IIS Core Server
  • Re: IIS Reinstallation Failure

    Mar 19, 2008 09:12 PM|objxs|LINK

     OK, well getting closer thanks to all your hard work.  The iis7.log file has the following message:

    [03/19/2008 19:03:50] [ ***** IIS 7.0 Component Based Setup ***** ]
    [03/19/2008 19:03:50] "C:\Windows\System32\inetsrv\iissetup.exe" /install SharedLibraries
    [03/19/2008 19:03:50] NetFrameworkConfigurationKey key container already exists
    [03/19/2008 19:03:50] Set ACLs on NetFrameworkConfigurationKey
    [03/19/2008 19:03:50] iisWasKey key container already exists
    [03/19/2008 19:03:50] iisWasKey user key already exists
    [03/19/2008 19:03:50] < !!FAIL!! > Failed to create the iisConfigurationKey key container (result=0x8009000f)
    [03/19/2008 19:03:50] < !!FAIL!! > Install of component SharedLibraries result=0x8009000f
    [03/19/2008 19:03:50] < !!FAIL!! > COMPONENT::ExecuteCommand result=0x8009000f
    [03/19/2008 19:03:50] [ End of IIS 7.0 Component Based Setup ]

     Is this something I should be concerned about?
     

     



     

  • Re: IIS Reinstallation Failure

    Mar 19, 2008 11:46 PM|objxs|LINK

    Well, apparently my MachineKeys had gotten corrupted somehow.  After a bunch of patient elimination, I was able to identify the three keys involved with IIS and after logging in as the administrator account and taking ownership, I was able to delete the keys.  IIS seems to be running normally now.  Hopefully everything will go smoothly from here.  Thanks for everyone's help in helping me narrow down the problems.

     Nathan
     

  • Re: IIS Reinstallation Failure

    Feb 12, 2009 11:06 PM|PowerPCid|LINK

     Incredible! I had this same problem. Searched MSDN network, and almost the whole internet for a solution. Then I found this post! Did as you told and Voila! Everything works! Thank you very much guys for your help and kind support!

    And here's my share, the MachineKeys you have to delete are located in:

    "C:\Users\All Users\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys" (Under Vista, remember)

     And the keys are:

    6de9cb26d2b98c01ec4e9e8b34824aa2_GUID      iisConfigurationKey

    d6d986f09a1ee04e24c949879fdb506c_GUID         NetFrameworkConfigurationKey

    76944fb33636aeddb9590521c2e8815a_GUID        iisWasKey

    You might find them under a different "naming", only make sure that this file name string contains this same character sequence. Got it?

    Thanks everyone again.

     

    Amaury